ETİKETLEME NEDİR VE NE İŞE YARAR?










Blog sitelerde veya diğer (php, asp, swf, html ..vs) kaynak kodlu sitelerde karşımıza çıkan en büyük nimetlerden biri etiketleme işidir. Ne işe yarar diye dönüp kendimize veya google amcaya sorduğumuzda birçok cevabı karşımızda buluruz.



Benim cevaplarım kısa ve basit;


Etiketleme bir yöntemdir ve doğru yapıldığında faydalarından biri sitenizin düzen tertip görmesidir. Sitenize giren bir kullanıcı genellikle içeriklerin düzenli ve gruplu olmasını ister. Yani market gibi düşünün. Her şeyin bir reyonu vardır ve parfüm almak istediğinizde parfüm reyonuna gidip kolaylıkla ulaştığınız ürünü alıp çıkarsınız. Vakit kaybı yok! Üstelik markalar gruplandırılmış ise, her markanın ayrı standı ya da bölümü var ise bu sizi o markete bağlayan etkenlerden biri olacaktır ( fiyatları dışında   ). Şimdi marketi bırakalım ve bloga bakalım. Çünkü bizim işimiz blog.


Demek istediğim şey blog sitenizde yapacağınız etiketleme işiyle paylaşımlarınızı aynı çatı altında toplayıp sonra onları da gruplandırıp hem sitenize giren kullanıcıyı yormamış olursunuz, hem düzenli olan sitenizde  site trafiğiniz artar. Ama çoğu siteyle uğraşan arkadaşım için önemli faydalarından biri de google amcada üst sıralara çıkmaktır. google da üst sıralara çıkma yöntemlerini ileri ki dönemlerde anlatacağım. Ama etiketleme işinin temel taşlarından biri olduğunu aklınızdan çıkarmayın.


Şimdi size bazı bilgilendirmelerde bulunacağım;


  1. Blog sitenizde yaptığınız her paylaşımda mutlaka etiket kullanın ve özellikle "en az iki etiket" olmasına dikkat edin.
  2. Etiketleriniz içerik ile uyumlu (ilgili) olsun. Sonuçta anlam olarak etiket içeriğiniz için anahtar kelime değerindedir ve paylaşımınızın rahatlıkla bulunmasını sağlar.
  3. Bazı bloglarda temadan kaynaklı problemler olabiliyor. Şablon sekmesine girip "sayfa ögesi ekle" den etiketleri aktif hale getirmeniz yeterli.
Bunlar küçük ama değerli bilgiler kanımca. Yine de daha başka sorunları olan mutlaka çıkacaktır. Ben buradayım, sormak istediğiniz her şeyleri her konuda olduğu gibi Yorum kısmına yazarak sorabilirsiniz. 

Etiketlemeye kafayı takıp bunu nasıl geliştirebilirim, sitemde daha farklı nasıl gösterebilirim diyenleriniz olursa bu yazımı okumasını tavsiye ederim   .
Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

17 yorum:

veVitrinyapmak/Oznur dedi ki...

:) saol yazın benim için çok faydalı oldu

Administrator dedi ki...

beğenmene sevindim :)

Udeh dedi ki...

Faydalı bir bilgi oldu teşekkürler..

gmchess dedi ki...

Baran can akyüzü tanıyan

gmchess dedi ki...

baranın solunda oturan kişi zombi sanki

gmchess dedi ki...

tipsiz

gmchess dedi ki...

evet ben :D

Murat ARTSIN dedi ki...

http://programlamahocam.blogspot.com/ blogumu inceler misiniz ?

Adsız dedi ki...

Benim blog da ''etiketleri'' tıkladığımda yabancı bir sitenin ismi çıkıyor. Yani ben bundan o sitenin hemen hemen bütün makalelerimi etiketlediğini anladım. Çünkü hepsinde her birinin yayın tarihine yakın bir zaman ile aynı isim var. Doğru mu anlamışım ? ve bu ne işe yarayacak?. Lütfen.

Administrator dedi ki...

#felsefecitepki blogunuzu ziyaret ettim ama ne yazık ki etiketleme adına bir şey göremedim. Etiketlerinizi açarsanız ya da daha açık bir dille anlatırsanız yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

BLGNLR dedi ki...

Merhabalar .....
kendi sayfamı da , sizinki gibi yapmak için çok uğraştım bugün ; ama olmadı maalesef :( ...... Yani , "etiketleri" , böyle sizinki gibi, yan tarafta ve altalta getiremedim ......
Etiket tanımlamayı ve yazıları da etiketlendirmeyi yapabildim , ama yan tarafa ve altalta olacak şekilde yapamadım birtürlü.....
Bunu nasıl yaptığınızı izah ederseniz minnettar kalırım ,
dua ederim size :-)) ......çok teşekkürler ...

Adsız dedi ki...

blogumu ıncelersenız sevınırım =) http://pusulaadam.blogspot.com/

Degrade Dijital dedi ki...

Faydalı bir yazı tüm etiketlerimi gözden geçirecegim.

DikisKalipvePatronlari dedi ki...

Ellerinize sağlık, www.dikiskalipvepatronlari.com da bu önerilerinizi dikkate alacağım. Kaç etiket uygun olur bir yazı için acaba belli bir sayısı var mı?

tavsiyelog dedi ki...

Bu faydalı bilgiler için teşekkürler

TugceninDusuncesi dedi ki...

https://tugcenindusuncesi.blogspot.com/

Yaşam Atölyesi dedi ki...

Gerçekten faydalı bir yazı olmuş benim blog sayfami da inceleyebilirsiniz
www.yasamatolyesii.com

Bu yazımla ilgili düşüncelerini merak ediyorum.
Tek yapman gereken yorumunu paylaşmak!

Okuduğun içerikle alakalı yorum yapacağından eminim.

Yine de uyarmak istiyorum;

  • Yorumlarında küfür veya argo kelimeler bulunmasın!
  • Sırf kendi siteni tanıtmak için alakasız yorumlarda bulunma!
  • Diğer ziyaretçilerimle tartışmaya girme!
Blog sitemi yeterince temiz tutmaya çalışırken sakın kirletmek için çaba gösterme!

Etiketlerim

2 sütunlu tema (1) 2012 blogger teması (1) ada edebiyat dergisi (1) adaletin bekçileri (1) adsense (2) adsense ile para kazanmak (1) amatör film (1) backlink (3) backlink alıp verme (1) backlink ile arama motorlarında yükselme (1) backlink nasıl yapılır (3) backlink ne işe yarar (3) backlink nedir (3) benzer yazılar eklentisi (2) benzer yazılar kodu (2) blog (19) blog geliştirme yöntemleri (1) blog haber (2) blog nedir (1) blog site hızı (1) blog site nasıl hızlı yapılır (1) blog sitede backlink olayı (1) blog siteden para kazanmak (1) blog sitenin hızını nasıl ölçerim (1) blog sitenizin hızını artırın (1) blog siteye twitter takip butonu (1) blog siteyi hızlandırma teknikleri (1) blog tavsiyeleri (1) blog yazarları için tavsiyeler (2) blog yazma sebepleri (1) blog yazma yöntemleri (1) blogger (13) blogger dan para kazanmak (1) blogger hızlandırma yolları (1) blogger için devamını oku linki (2) blogger için etiket bulutu kodu (1) blogger için otomatik devamını oku linki ekleme (1) blogger iletişim (1) blogger iletişim formu kodu (1) blogger kod (8) blogger kodlarını gösterme (1) blogger kullanıcılarına tavsiyeler (1) blogger reklam gizleme kodu (1) blogger resimli benzer yazılar kodu (2) blogger tema (1) blogger template (1) blogumda yazıları kaç kişi okudu (1) devamını oku linki ekleme (2) edebiyat (2) en güzel kitaplar (1) engin sevinç (2) enginsevinc (1) etiket bulutu (2) etiket bulutu nasıl yapılır (1) etiketleme (2) etiketleme nasıl yapılır (1) etiketleme ne işe yarar (1) farklı twitter takip butonları (1) fatma göğebakan (1) film (1) google (1) google adsense (3) google da üst sıralara çıkma (1) google reklamlarıyla oynama (1) gtmetrix.com (1) html iletişim formu kodu (1) iletişim (1) iletişim formu hazırlama (1) iletişim formu kodu (1) iletişim formu script (1) ilgili konular eklentisi (2) insan neden blog yazar (1) internetten para kazanmak (1) internetten para kazanmanın yolları (2) istenmeyen kodları gizleme (1) İzmir rüştü ünsal film projesi (1) kısa film (1) kitap (1) kod dönüştürme (1) kod dönüştürücü (1) kod gizleme yöntemi (1) kütüphane (1) mutlu polat (1) neden blog yazarız (1) Nevcivan açılkan (1) niçin blog yazarız (1) okuduğum kitaplar (1) okunası kitaplar (1) pagerank (1) para kazandıran siteler (1) para kazanmanın yolları (1) read more linki (1) resimli benzer yazılar eklentisi (1) site hızı ölçme aracı (1) siteyi hızlandırmanın yolları (1) şuayip özdemir (1) thesis for blogger (1) thesis teması (1) twitter takip butonu ekleme (1) twitter takip kodu (1) ücretsiz tema indir (1) web site hızınızı ölçün (1) website (1) yazılarda kodları görüntüleme (1) yazımı kaç kişi okudu (1) yazımı kimler okudu kodu (1) yazının okunma sayısı kodu (1) yazınıza adsense kodu ekleyin (1) yazıya reklam eklemek (1) ziyaretçi sayısı kodu (1)