GOOGLE ADSENSE İLE PARA KAZANMAK



İnternetten para kazanmak neredeyse çoğu kişinin hayali. Özellikle bu işle uğraşmayan kişiler önünde yapılan sohbetlerde "arkadaş, geçende şu kadar para kaldırdım" gibisinden bir cümleyi ağzınızdan kaçırdığınız anda kolay para kazanmanın büyüsüne inanan kimseler hemen ağzınızın içine bakarcasına "nasıl yaptın bu işi? bize de internetten para kazanmanın yollarını anlatsana." derler. Bu şahsen benim de başıma sürekli gelen bir şey. Kurtuluş reçetesi hazırlamaya gerek yok. Ya para kazandığınızı söylemeyeceksiniz, ya da bu işin çok zor olduğunu ve zaman istediğini söyleyeceksiniz. 


Ama eğer siz de internetten para kazanmanın yollarını bilmiyorsanız bu yazımı dikkatle okuyun. 

Bu iş için biçilmiş kaftan her zamanki gibi google amcamızın ta kendisi. Google kendi popülaritesini artırmak ve sömürgeci politikasını uygulayarak sırtımızdan daha çok kazanıp değirmenini döndürmek için acayip bir sistem geliştirmiş zamanında. Google Adsense adındaki bu sistem sayesinde sitenize koyduğunuz google reklamlarıyla tıklama başına para kazanabiliyor, belli bir limite erişince banka hesabınız yoluyla ya da çek sistemiyle paranıza kavuşabiliyorsunuz. 

Peki nasıl oluyor bu iş?

Öncelikle bir site kuruyoruz. Para harcayıp kaynak kodlu sitelerden kurabilecekken bedavaya blogger üzerinde bir blog site de kurabilirsiniz. Kurduğunuz siteyi google amcanın adsense hizmetine üye olarak oluşturacağınız hesabınıza kaydediyorsunuz ve gönderdiğiniz teklifin cevabını beklemeye başlıyorsunuz. Süreç ne kadar hızlı işler onu tam olarak bilemem. Söylentiye göre bilgisayar başına oturmuş birkaç yüz ya da birkaç bin google adsense çalışanı teklifini ilettiğiniz sitenize girip trafiğine, dolaşım hızına, görünümüne, içeriğine (kopyala yapıştır paylaşımlar olup olmadığına veya porno içerik var mı diye) bakıp sitenizin google şerefine yakışır nitelikte olup olmadığına karar veriyorlar. Böyle bir rivayetin gerçekliğini bilemem ama reklam isteğinizin reddedilme ihtimalinin olduğunu sakın unutmayın. 

Bunun için, yani işinizi garantiye almak için sitenize özen gösterin. Kolay (basit) temalar kullanın ve içeriklerinizde özgün olun. Size ait paylaşımlarda bulunun. Google amcanın adsense şartnamelerini okuyup istenenleri yapmaya çalışın. Dişinizi reklamları koparıncaya kadar sıkın ve sonra koyverin gitsin.

Şayet isteğiniz olumlu sonuçlanır ve reklamlarınıza kavuşursanız siteniz temasına uygun renk seçimleri, reklam tipi seçimleri ve diğer bazı püf noktalarıyla tıklanma olasılığını artırarak cebinize girecek olan parayı da artırabileceksiniz.

Bu konu sizi sardıysa diğer yazılarımı da okuyabilirsiniz.



Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

6 yorum:

tikapara dedi ki...

ben bir türlü adsense katılamadım :((

Administrator dedi ki...

katılamadım derken kastettiğin şeyi açıkça yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.

birkadinbirgezegen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
adsense onay ve alma dedi ki...

hocam adsense hesabı alırken telif haklarına özellikle dikkat etmek gerekiyor aynı zamanda artık adsense hesabı aldıktan sonrada , adsense reklamı yayınlayan sitenin sürekli kontrol edildiğini hatırlatırım.

Administrator dedi ki...

#adsenseonayvealma
evet doğru söylüyorsunuz bu konuda da ilgili bir yazı hazırlayacağım yakın zamanda önceden hatırlattığınız için teşekkür ederim :)

Emre Altun dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler

Bu yazımla ilgili düşüncelerini merak ediyorum.
Tek yapman gereken yorumunu paylaşmak!

Okuduğun içerikle alakalı yorum yapacağından eminim.

Yine de uyarmak istiyorum;

  • Yorumlarında küfür veya argo kelimeler bulunmasın!
  • Sırf kendi siteni tanıtmak için alakasız yorumlarda bulunma!
  • Diğer ziyaretçilerimle tartışmaya girme!
Blog sitemi yeterince temiz tutmaya çalışırken sakın kirletmek için çaba gösterme!

Etiketlerim

2 sütunlu tema (1) 2012 blogger teması (1) ada edebiyat dergisi (1) adaletin bekçileri (1) adsense (2) adsense ile para kazanmak (1) amatör film (1) backlink (3) backlink alıp verme (1) backlink ile arama motorlarında yükselme (1) backlink nasıl yapılır (3) backlink ne işe yarar (3) backlink nedir (3) benzer yazılar eklentisi (2) benzer yazılar kodu (2) blog (19) blog geliştirme yöntemleri (1) blog haber (2) blog nedir (1) blog site hızı (1) blog site nasıl hızlı yapılır (1) blog sitede backlink olayı (1) blog siteden para kazanmak (1) blog sitenin hızını nasıl ölçerim (1) blog sitenizin hızını artırın (1) blog siteye twitter takip butonu (1) blog siteyi hızlandırma teknikleri (1) blog tavsiyeleri (1) blog yazarları için tavsiyeler (2) blog yazma sebepleri (1) blog yazma yöntemleri (1) blogger (13) blogger dan para kazanmak (1) blogger hızlandırma yolları (1) blogger için devamını oku linki (2) blogger için etiket bulutu kodu (1) blogger için otomatik devamını oku linki ekleme (1) blogger iletişim (1) blogger iletişim formu kodu (1) blogger kod (8) blogger kodlarını gösterme (1) blogger kullanıcılarına tavsiyeler (1) blogger reklam gizleme kodu (1) blogger resimli benzer yazılar kodu (2) blogger tema (1) blogger template (1) blogumda yazıları kaç kişi okudu (1) devamını oku linki ekleme (2) edebiyat (2) en güzel kitaplar (1) engin sevinç (2) enginsevinc (1) etiket bulutu (2) etiket bulutu nasıl yapılır (1) etiketleme (2) etiketleme nasıl yapılır (1) etiketleme ne işe yarar (1) farklı twitter takip butonları (1) fatma göğebakan (1) film (1) google (1) google adsense (3) google da üst sıralara çıkma (1) google reklamlarıyla oynama (1) gtmetrix.com (1) html iletişim formu kodu (1) iletişim (1) iletişim formu hazırlama (1) iletişim formu kodu (1) iletişim formu script (1) ilgili konular eklentisi (2) insan neden blog yazar (1) internetten para kazanmak (1) internetten para kazanmanın yolları (2) istenmeyen kodları gizleme (1) İzmir rüştü ünsal film projesi (1) kısa film (1) kitap (1) kod dönüştürme (1) kod dönüştürücü (1) kod gizleme yöntemi (1) kütüphane (1) mutlu polat (1) neden blog yazarız (1) Nevcivan açılkan (1) niçin blog yazarız (1) okuduğum kitaplar (1) okunası kitaplar (1) pagerank (1) para kazandıran siteler (1) para kazanmanın yolları (1) read more linki (1) resimli benzer yazılar eklentisi (1) site hızı ölçme aracı (1) siteyi hızlandırmanın yolları (1) şuayip özdemir (1) thesis for blogger (1) thesis teması (1) twitter takip butonu ekleme (1) twitter takip kodu (1) ücretsiz tema indir (1) web site hızınızı ölçün (1) website (1) yazılarda kodları görüntüleme (1) yazımı kaç kişi okudu (1) yazımı kimler okudu kodu (1) yazının okunma sayısı kodu (1) yazınıza adsense kodu ekleyin (1) yazıya reklam eklemek (1) ziyaretçi sayısı kodu (1)