BLOG SİTENİN HIZINI ARTIRMANIN YOLLARI


Şimdi her zamanki gibi net ortamında dolanıp duran yığın yığın bilgilere dem vurarak klasik bir giriş yapmak istiyorum. Artık yazılarıma böyle bir giriş yapmak hoşuma gidiyor nedense :)

Beyler bayanlar! Resmiyete gerek yok; artık çoğumuz blogger yazarı olarak kendimizi görüyorsak bazı sırlarımızı paylaşmanın vakti geldi demektir. 


Bir blog siteniz var (!), sitenize Google Adsense olduğunu temenni ettiğim ama yine de diğer reklam veren sitelerden edindiğiniz reklamlarınızı eklediniz, şimdilik kendi ve arkadaşlarınızın tıklamalarıyla bir şeyler kazanmaya başladınız ve tüm gününüzü blog sitenizin temasıyla oynamaya, yeni eklentileri internette arayıp bulup kopyala yapıştır mantığına dayanarak sitenizi geliştirmeye harcıyorsunuz. 

Peki blog sitenizi geliştirirken HIZ denilen bir kavramı aklınıza getiriyor musunuz?

Blog siteniz ne kadar hızlı? Bununla ilgili yazımı okuduysanız haberdar olmuşsunuzdur. Ya dahemen buradan blog sitenizin hızını nasıl ölçeceğinizi söylediğim yazıma gidin ve hızınızı öğrenin ve sonra gelin hızını artırmanın yollarına bakalım..

Blog sitemin hızını nasıl artırabilirim?

Bu aslında mantıklı ve bir o kadar basit bir soru. Tüm gereksiz kodlamaları ve diğer ıvır zıvırları silip atarsanız ya da modifiye diye tabir edilen küçültme yöntemine başvurursanız hızınızı artırabilirsiniz. 

Google’ın PageSpeed adında hız ölçer ve modifiye eder hizmeti bulunmakta.  https://developers.google.com/pagespeed/ bu adresten ulaşabilirsiniz. Buradan siteniz eklentilerinin ne kadar boyut işgal edip hangi oranda hızınızı etkilediğiniz görebilirsiniz. Sol taraftaki menüden öncelik sırasına göre ( Yüksek / Orta / Düşük) seviyelere ayrılmış risk grupları var ve Google amcamızın bu risk grupları hakkındaki yönergelerini dikkate alarak işimizi biraz hafifletebiliriz..

Mesela www.colinsfan.com adındaki site çalışmamda HTML içine gömülü, blogger yoluyla siteme yüklediğim (upload ettiğim) resimlerimin boyutunu örneğin 320x247 den 140x104’e düşürürsem 136KiB yani %81 azalmanın olacağını öngörüyor Google. Şimdi tek bir resimden %81 demek, her resme uygulayacağım tasarruflarla site genelinde en azından HTML trafiğindeki yoğunluğun büyük bir kısmını azaltabileceğim anlamına geliyor. Grafik optimizeleri için ise kısa yola başvurmak istiyorsanız sizin için http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/index.php sitesini önerebilirim. 

Bu bilgilere ek olarak blog sitenizde mümkün olduğu kadar az sayıda javascript kod ve flash banner vs.. kullanmanızı söyleyebilirim. Sırf görünümü değiştirip kullanıcıyı etkilemek adına fuzuli işlere bulaşmayın. Bana göre, görsel şovdan ziyade bir kullanıcıyı etkilemeyi başaran temel etkenlerden biri kullanışlı ve hızlı olmadır.

Hızlı bir murat131, hantal porsche’den kat ve kat daha iyidir :D

Kolay gelsin..

Siz bu yazıyı okuyan counter şanslı kişiden birisiniz..

13 yorum:

seslipanel dedi ki...

elinize saglik paylasim güzel olmus devamini bekleriz

Kayu Tren Oyunu dedi ki...

elinize saglik paylasim güzel olmus devamini bekleriz

Administrator dedi ki...

teşekkür ederim

Yükselen Burç Hesaplama dedi ki...

başarılarınızın devamını dilerim teşekkürler

atomsistem dedi ki...

çok güzel çalışma tebrik ederim.

web tasarımcı

Poğaça Tarifi dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.,

Çeşit Haber dedi ki...

Farklı, radikal olmak her zaman ilgi çekicidir. www.cesithaber.com

Photos dedi ki...


As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you
A SUPPORTED BY THE DEVELOPER TOOLS? It was interesting. You seem very knowledgeable in ypour field.

ip kamera sistemleri dedi ki...

Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

Kale Kilit Çilingir dedi ki...

teşekkürler bilgi için sayın engin sevinçikitelli çilingir servisi http://www.ikitellicilingir.com

İstanbul İdrar Kaçırma dedi ki...

faydalı bir makale teşekkürler

Kokulu Taş Tozu dedi ki...

güzel bir şey miş saolun

İngiltere'de İş Kurma dedi ki...

Blog sitesi hızı özellikle mobilde çok önem kazandı. Çünkü artık blog yazarı olarak ziyaretçilein büyük kısmının mobil cihazlar ile web sitenizi ziyaret ettiğini farketmişsinizdir.
Onlara daha iyi bir deneyim sunmak için mümkün olduğunca sade, düşük boyutlu resimler ve flash dosyalar içeren sayfalar oluşturun.
Özellikle mobilde sidebar, footer gibi genelde mobil ziyaretçinin görmediği alanların sitenizin mobil versiyonunda görünmemesini sağlayın. Böylece görmeyeceği kısımların yüklenmesini engelleyerek sayfa boyutunu düşürmüş olursunuz.

Bu yazımla ilgili düşüncelerini merak ediyorum.
Tek yapman gereken yorumunu paylaşmak!

Okuduğun içerikle alakalı yorum yapacağından eminim.

Yine de uyarmak istiyorum;

  • Yorumlarında küfür veya argo kelimeler bulunmasın!
  • Sırf kendi siteni tanıtmak için alakasız yorumlarda bulunma!
  • Diğer ziyaretçilerimle tartışmaya girme!
Blog sitemi yeterince temiz tutmaya çalışırken sakın kirletmek için çaba gösterme!

Etiketlerim

2 sütunlu tema (1) 2012 blogger teması (1) ada edebiyat dergisi (1) adaletin bekçileri (1) adsense (2) adsense ile para kazanmak (1) amatör film (1) backlink (3) backlink alıp verme (1) backlink ile arama motorlarında yükselme (1) backlink nasıl yapılır (3) backlink ne işe yarar (3) backlink nedir (3) benzer yazılar eklentisi (2) benzer yazılar kodu (2) blog (19) blog geliştirme yöntemleri (1) blog haber (2) blog nedir (1) blog site hızı (1) blog site nasıl hızlı yapılır (1) blog sitede backlink olayı (1) blog siteden para kazanmak (1) blog sitenin hızını nasıl ölçerim (1) blog sitenizin hızını artırın (1) blog siteye twitter takip butonu (1) blog siteyi hızlandırma teknikleri (1) blog tavsiyeleri (1) blog yazarları için tavsiyeler (2) blog yazma sebepleri (1) blog yazma yöntemleri (1) blogger (13) blogger dan para kazanmak (1) blogger hızlandırma yolları (1) blogger için devamını oku linki (2) blogger için etiket bulutu kodu (1) blogger için otomatik devamını oku linki ekleme (1) blogger iletişim (1) blogger iletişim formu kodu (1) blogger kod (8) blogger kodlarını gösterme (1) blogger kullanıcılarına tavsiyeler (1) blogger reklam gizleme kodu (1) blogger resimli benzer yazılar kodu (2) blogger tema (1) blogger template (1) blogumda yazıları kaç kişi okudu (1) devamını oku linki ekleme (2) edebiyat (2) en güzel kitaplar (1) engin sevinç (2) enginsevinc (1) etiket bulutu (2) etiket bulutu nasıl yapılır (1) etiketleme (2) etiketleme nasıl yapılır (1) etiketleme ne işe yarar (1) farklı twitter takip butonları (1) fatma göğebakan (1) film (1) google (1) google adsense (3) google da üst sıralara çıkma (1) google reklamlarıyla oynama (1) gtmetrix.com (1) html iletişim formu kodu (1) iletişim (1) iletişim formu hazırlama (1) iletişim formu kodu (1) iletişim formu script (1) ilgili konular eklentisi (2) insan neden blog yazar (1) internetten para kazanmak (1) internetten para kazanmanın yolları (2) istenmeyen kodları gizleme (1) İzmir rüştü ünsal film projesi (1) kısa film (1) kitap (1) kod dönüştürme (1) kod dönüştürücü (1) kod gizleme yöntemi (1) kütüphane (1) mutlu polat (1) neden blog yazarız (1) Nevcivan açılkan (1) niçin blog yazarız (1) okuduğum kitaplar (1) okunası kitaplar (1) pagerank (1) para kazandıran siteler (1) para kazanmanın yolları (1) read more linki (1) resimli benzer yazılar eklentisi (1) site hızı ölçme aracı (1) siteyi hızlandırmanın yolları (1) şuayip özdemir (1) thesis for blogger (1) thesis teması (1) twitter takip butonu ekleme (1) twitter takip kodu (1) ücretsiz tema indir (1) web site hızınızı ölçün (1) website (1) yazılarda kodları görüntüleme (1) yazımı kaç kişi okudu (1) yazımı kimler okudu kodu (1) yazının okunma sayısı kodu (1) yazınıza adsense kodu ekleyin (1) yazıya reklam eklemek (1) ziyaretçi sayısı kodu (1)